x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie 8 lucruri pe care trebuie să le știi despre CANCERUL SINUZAL. Care sunt simptomele și medicația?

8 lucruri pe care trebuie să le știi despre CANCERUL SINUZAL. Care sunt simptomele și medicația?

21 Oct 2020   •   10:06
8 lucruri pe care trebuie să le știi despre CANCERUL SINUZAL. Care sunt simptomele și medicația?

Sângerările nasului, deformarea feței etc. unele simptome sunt semne de avertizare ale cancerului sinusal. Explicație cu profesorul Dominique Chevalier, medic ORL.

1) Un cancer rar ...
Cancerul sinusal este o tumoare rară; în fiecare an sunt descoperite în Franța aproximativ 300 de tumori de acest tip. În comparație, în întreaga populație au fost descoperite în jur de 400.000 de cancere în 2017. "Această tumoare malignă provine din sinusuri și poate apărea în toate cavitățile. Trebuie să facă obiectul unui tratament specific" , precizează Pr Chevalier, secretar general al ORL și al societății de chirurgie a feței și gâtului din Franța. Fiecare persoană are patru tipuri de sinusuri: frontal, maxilar, sfenoid și etmoid.

2) ... recunoscut ca o boală profesională
Cancerul sinusal poate fi recunoscut ca o boală profesională și este mai frecvent la lucrătorii de lemn. De fapt, expunerea repetată la praful de lemn îl face să se depună în sinusuri și apoi să promoveze dezvoltarea tumorilor. O biopsie poate confirma diagnosticul de cancer.

3) Adesea cancer tăcut
Această tumoare crește în cavitatea sinusală. Se depune în spațiu deschis și, prin urmare, se poate dezvolta pentru o lungă perioadă de timp fără a provoca simptome. Este adesea denumit „cancer tăcut”. De obicei, când apar primele semne, tumoarea este deja destul de mare. Cu cât tratamentul este mai rapid, cu atât tumora are mai puțin timp să crească și să se răspândească în organele din apropiere.
 

4) Obstrucție nazală semnificativă

.........................

Citește mai departe AICI

×