x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie Alimente şi obiceiuri sănătoase pentru a preveni apariţia cancerului de sân

Alimente şi obiceiuri sănătoase pentru a preveni apariţia cancerului de sân

06 Mar 2019   •   18:18
Alimente şi obiceiuri sănătoase pentru a preveni apariţia cancerului de sân

Cancerul de sân este o boală compexă care depinde de diferiţi factori, printre care cei mai importanţi sunt predispoziţia genetică, stilul de viată şi dieta. Ziua Mondială de Prevenire a Cancerului de Sân, marcată anual la 19 octombrie, este un bun prilej pentru a trece în revistă câteva obiceiuri sănătoase legate de nutriţia noastră şi câteva alimente cu efecte benefice în lupta împotriva acestei boli.

Nu există o dietă specială care să ne ofere imunitate pentru acest tip de cancer, dar dacă alegem un stil de viaţă sănătos şi dacă ne îmbunătăţim obiceiurile alimentare, reducem riscul dezvoltării acestei boli. De menţionat faptul că aceste obiceiuri alimentare nu trebuie urmate numai de femei, pentru că şi bărbaţii pot suferi de această boală.

Iată cinci obiceiuri sănătoase recomandate de nutriţionişti pentru a preveni apariţia cancerului de sân:

1. Incorporaţi o cantitate mare de fibre în dietă – Un studiu realizat în anul 2015 de Şcoala de Sănătate Publică de la Harvard a constatat că femeile care au consumat în adolescenţă mai multe fibre au prezentat un risc scăzut de cancer mamar, decât cele care nu au inclus fibrele în alimentaţia lor. Câteva surse importante de fibre sunt: altele, salata, broccoli, spanacul, pâinea integrală de grâu, lintea, merele şi papaya.

....................

Citește mai departe AICI

×