x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie Cum să-ți reduci colesterolul fără medicamente. Pașii pe care trebuie să îi urmezi îți curăță și arterele!

Cum să-ți reduci colesterolul fără medicamente. Pașii pe care trebuie să îi urmezi îți curăță și arterele!

26 Mai 2017   •   17:10
Cum să-ți reduci colesterolul fără medicamente. Pașii pe care trebuie să îi urmezi îți curăță și arterele!

Colesterolul este produs în mod natural de către organism și este esențial pentru funcționarea corpului. Cu toate acestea, un nivel excesiv de ridicat de colesterol "rău" (LDL), poate duce la probleme grave de sănătate, cum ar fi artere înfundate, boli de inimă și accident vascular cerebral.

Atunci când nivelul de LDL este mare, poate fi blocat fluxul natural de sânge și produce un risc sever pentru infarct miocardic sau accident vascular cerebral.

Partea bună este că sunt mai multe modalități prin care vă puteți reduce nivelul colesterolului LDL și să fie "încurajată" dezvoltarea lipoproteinelor de înaltă densitate (colesterol bun, HDL), care de fapt funcționează pentru a limita nivelul de colesterol LDL din organism. (PM)

Cum să-ți reduci colesterolul fără medicamente. Pașii pe care trebuie să îi urmezi îți curăță și arterele!

Un nivel ridicat al colesterolului, pe termen lung, presupune ca vasele de sange sa fie blocate de placa. Insa exista dovezi ca arterosclerozele pot fi reversibile pana la un punct. S-a demonstrat ca avand o dieta sanatoasa, tinand stresul sub control si cu exercitii fizice moderate se pot curata arterelor coronariene.

Consuma mai multe fibre

Dieta ofera o modalitate excelenta de a lupta impotriva hipercolesterolemiei. Daca te-ai intrebat vreodata de ce se spune despre cereale ca sunt benefice pentru sanatatea inimii, ei bine fibrele sunt raspunsul.

Fibrele solubile ajuta la reducerea LDL (colesterolul rau). Printre sursele bune de fibre solubile se numara cerealele integrale, ovazul, fructele, fructele uscate si legumele precum fasolea.

Cunoaste-ti grasimile

...................

Citeste continuarea AICI

×