x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie Cum să vă îmbunătățiți nivelul de colesterolul "bun"

Cum să vă îmbunătățiți nivelul de colesterolul "bun"

23 Mai 2018   •   11:06
Cum să vă îmbunătățiți nivelul de colesterolul "bun"

Este o concepție greșită conform căreia colesterolul este, în general, rău și nivelurile ridicate sunt întotdeauna cauze de îngrijorare serioasă.
Dar, dacă ți-am spune că există un tip de colesterol care este bun la niveluri mai ridicate și scade riscul de probleme majore de sănătate cum ar fi bolile de inimă? Acest tip de colesterol există într-adevăr. Se numește colesterol HDL și este colesterolul nostru "bun".


Lipoproteina cu densitate mare (HDL) este tipul bun de colesterol, iar lipoproteina cu densitate scăzută (LDL) este tipul de colesterol rău, pe care doriți să îl păstrați sub control.

Colesterolul "bun" transportă excesul de colesterol în ficat, astfel încât să nu se acumuleze în sânge. Dar când colesterolul LDL deplasează colesterolul în întregul corp, acesta se poate acumula în pereții arterelor, făcându-le să fie tari și înguste.

Dacă aveți prea puțin colesterol HDL și prea mult LDL, este posibil să fiți diagnosticați cu colesterol ridicat, o afecțiune care poate duce la ateroscleroză, angina (de multe ori tratată ca durere toracică), atac de cord și accident vascular cerebral.

HDL este ca un aspirator pentru colesterol în organism. Când e la niveluri sănătoase din sânge, elimină colesterolul suplimentar și plăca din artere și apoi o trimite la ficat, care îl scoate din corp. (PM)

Alimentația este unul dintre factorii cheie pentru un organism sănătos și un sistem imunitar puternic

Este important să acordăm atenție alimentației noastre și să includem în dietă alimente care să împiedice formarea colesterolului rău (LDL) prin creșterea nivelului de colesterol bun (HDL).

Iată ce trebuie făcut, în doar câțiva pași:

.....................

Citește mai departe AICI

×