x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie De ce reapar eczemele exact în același loc?

De ce reapar eczemele exact în același loc?

22 Oct 2020   •   00:26
De ce reapar eczemele exact în același loc?

Inserm (Institutul Național de Cercetări Medicale al Franței) a analizat cazul eczemelor și explică de ce plăcile cauzate de contactul cu pielea al unui alergen reapar în aceleași locuri, chiar și la mult timp după vindecare.

O reacție cutanată care se poate croniciza

De ce reapare eczema? O echipă de cercetare – cu specialiști din Institutul Național de Cercetări Medicale (Inserm), Universitatea Claude Bernard Lyon 1, Ecole normale supérieure de Lyon și CNRS din cadrul Centrului Internațional de Cercetare în Boli Infecțioase - dă răspuns documentat la această întrebare. Astfel, cercetătorii au descoperit că alergenii au rămas în piele câteva săptămâni, oricât de dur a fost tratamentul aplicat.

În rezultatele prezentate de oamenii de știință din grupul coordonat de Inserm explică faptul că eczema de contact, numită și dermatită alergică de contact, este o reacție cutanată cauzată de expunerea la substanțe alergenice: „Inflamarea straturilor superioare ale pielii, pe care o provoacă eczema, poate dura câteva zile, nu dispare atât timp cât pielea rămâne în contact cu alergenul responsabil și poate chiar să devină cronică”.

Dermatita alergică de contact – ce trebuie să știm

........................

Citește mai departe AICI

×