x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie Hernia de disc – simptome care trebuie să te alerteze

Hernia de disc – simptome care trebuie să te alerteze

11 Noi 2019   •   08:03
Hernia de disc – simptome care trebuie să te alerteze
Sursa foto: Nerthuz/Getty Images/iStockphoto

Hernia de disc poate fi responsabilă pentru o durere de spate violentă. Într-adevăr, multe dureri de spate pot fi cauzate de această leziune a discului intervertebral. Dar cum putem recunoaște un disc herniat și ce simptome ar trebui să ne atragă atenția?

Ce trebuie să știm despre hernia de disc

Pentru a înțelege mecanismul herniei de disc, trebuie să știm că vertebrele care constituie coloana noastră vertebrală sunt separate unele de altele prin structuri mici, care joacă un rol de amortizoare: discurile intervertebrale. Aceste discuri conțin un nucleu (nucleul) care, dacă presiunile sunt excesive, își poate părăsi carcasa și poate veni să comprime rădăcinile nervoase vecine. În acest caz, există o hernie de disc, aceasta din urmă implicând în principal vertebrele lombare, adică partea inferioară a spatelui.

Posibile simptome ale herniei de disc

#1 Durerea

Într-adevăr, atunci când nucleul comprimă nervii, generează durere semnificativă la nivelul respectiv.

#2 Tulburări senzoriale

Dacă hernia comprimă nervul sciatic, provoacă amorțeală sau furnici la nivelul piciorului, precum și dureri în partea din spate a coapsei și de-a lungul piciorului până la degete. Aceste tulburări senzoriale.................

Citește mai departe AICI

×