x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie Herpesul genital: ce e de făcut dacă ai fost infectat cu virusul HSV

Herpesul genital: ce e de făcut dacă ai fost infectat cu virusul HSV

21 Oct 2020   •   17:21
Herpesul genital: ce e de făcut dacă ai fost infectat cu virusul HSV

Herpesul genital este adesea cauzat de virusul herpes simplex (HSV) de tip 2. Dar HSV 1, responsabil pentru „herpesul la rece” poate fi, de asemenea, responsabil.

Odată contractat, este imposibil să scapi de 100% din herpes. Pe de altă parte, puteți lua măsuri pentru a preveni contaminarea și pentru a limita focarele de herpes.

Herpesul genital: cum se poate evita contaminarea?
Obținerea de herpes genital nu este cea mai bună pentru sănătatea sexuală, deoarece poate fi foarte dureroasă (mai ales în timpul primului focar). Vă puteți limita șansele de a-l obține folosind prezervative. Dacă sunteți deja transportator, este important să vă protejați partenerul. Prezervativul feminin este recomandat în special, deoarece acoperă bine „zona contaminantă”. Un baraj dentar poate proteja și în timpul sexului oral. Notă: contagiunea este posibilă în special în timpul exploziei. Este mai bine să evitați orice act sexual în această perioadă - mai ales că acestea pot fi dureroase ... Sub 4 recidive pe an, solicitați sfatul medicului dumneavoastră: nu trebuie neapărat să folosiți întotdeauna prezervativul în afara crize.


Herpes genital: luptați cu factorii declanșatori. Ce trebuie făcut neapărat?

...................
Citește mai departe AICI

×