x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie Meningita bacteriană sau virală: simptome și tratamente

Meningita bacteriană sau virală: simptome și tratamente

06 Oct 2020   •   00:38
Meningita bacteriană sau virală: simptome și tratamente
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Meningita poate fi virală sau bacteriană. Această din urmă formă poate pune viața în pericol și nu trebuie luată niciodată cu ușurință. Recunoașterea simptomelor meningitei este, prin urmare, esențială.

Concentrați-vă asupra manifestărilor și tratamentelor meningitei. Meningita este o inflamație a meningelor. Indiferent dacă este de origine bacteriană sau virală, meningita este - așa cum sugerează și numele său - o infecție a membranelor care înconjoară creierul, în special, precum și a măduvei spinării. Cazurile de meningită bacteriană sunt cele mai puțin frecvente, dar cele mai grave. Acestea apar cel mai adesea la copii.

Fără tratament urgent, meningita bacteriană este o afecțiune care poate deveni rapid amenințătoare de viață, o comă sau chiar abcese cerebrale. Prin urmare, sprijinul trebuie făcut în extremă urgență. Cu toate acestea, severitatea acestei afecțiuni va depinde de natura agentului patogen implicat.

Acesta este motivul pentru care este esențial să cunoașteți simptomele pentru a le putea identifica rapid. Meningita virală este mult mai frecventă și de obicei benignă. În general, se referă la o populație formată din tineri adulți.

Meningita bacteriană sau meningita virală: semne clinice care ar trebui să vă alerteze

............................

Citește mai mult despre simptome, diagnostic și tratament în meningita bacteriană sau virală

×