x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie MENINGITA - mai prezentă în lunile de vară și la începutul toamnei. CUM o recunoști, cum O POȚI PREVENI

MENINGITA - mai prezentă în lunile de vară și la începutul toamnei. CUM o recunoști, cum O POȚI PREVENI

14 Aug 2015   •   05:00
MENINGITA - mai prezentă în lunile de vară și la începutul toamnei. CUM o recunoști, cum O POȚI PREVENI

Meningita este o boala foarte gravă, declanșată de o bacterie sau de un virus, care apare cu o frecvență mai mare în lunile de vară și la începutul toamnei.

Provocată de aceeaşi bacterie care stă şi la baza septicemiei, meningita reprezintă inflamarea ţesuturilor creierului (meningele) şi uneori şi a lichidului cefalorahidian care înconjoară creierul şi măduva spinării.

În faza incipientă, simptomele meningitei pot fi confundate cu cele ale gripei. Pacientul are febră cu sau fără frisoane, indispoziţie, stare de rău. Din cauza edemului cerebral apare sindromul de hipertensiune intracraniană manifestat prin cefalee intensă, vărsături în jet şi fotofobie.

Citește și Incredibil! O plantă pe care o crești acasă, în ghivece, vindecă miraculos 100 de boli

Pe lânga simptomele asociate gripei, există şi alte semne specifice ale pacienţilor afectaţi, care pot conduce la confirmarea diagnosticului de meningită. 

Care sunt aceste simptome care te pot ajuta să pui un diagnostic din timp?

Poziţia "în cocoş de puşcă" a pacientului este un semn specific în meningită. Pacientul stă de obicei culcat pe o parte, cu picioarele ghemuite (cu genunchii la piept) şi cu capul înclinat către spate.
................................................................

Citește articolul integral pe ANTENA SATELORr la pierderea vieţii.

×