x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie O băutură comună scade riscul de Alzheimer și Parkinson. E incredibil despre ce anume e vorba

O băutură comună scade riscul de Alzheimer și Parkinson. E incredibil despre ce anume e vorba

09 Oct 2019   •   13:40
O băutură comună scade riscul de Alzheimer și Parkinson. E incredibil despre ce anume e vorba

Consumul acestei băuturi ar putea reduce riscul de dezvoltare a bolilor Alzheimer si Parkinson, conform rezultatelor unui studiu realizat recent de o echipa de cercetatori din Canada.

“Consumul pare sa prezinte o anumita corelatie cu o scadere a riscului de a dezvolta bolile Alzheimer si Parkinson”, a declarat dr. Donald Weaver, codirector al Krembil Brain Institute din cadrul Krembil Research Institute.

“Am dorit, insa, sa investigam de ce se intampla acest lucru, ce compusi sunt implicati si care este impactul lor asupra declinului cognitiv asociat varstei”, a adaugat cercetatorul.

Echipa de oameni de stiinta a analizat trei tipuri de ingrediente aflate în compoziția acestei băuturi cu efect în reducerea riscului de Alzheimer și Parkinson.

Debutul bolii Parkinson a coborât la vârsta de 40 de ani

Sindromul Italia – o nouă boală depresivă îi alertează pe psihiatri

Cercetatorii au identificat un grup de compusi cunoscuti sub numele de fenilindane. Acesti compusi pot preveni – sau mai degraba pot inhiba – aglomerarea a doua fragmente de proteine (beta-amiloide si tau), comune in caz de Alzheimer si Parkinson.

Oamenii de stiinta au observat un efect protector mai mare in cazul................

Află mai multe detalii și NUMELE acestei băuturi care scade riscul de Alzheimer si Parkinson.

×