x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie Ortodonție: cum să vă curățați dinții atunci când aveți un aparat dentar?

Ortodonție: cum să vă curățați dinții atunci când aveți un aparat dentar?

11 Noi 2019   •   12:36
Ortodonție: cum să vă curățați dinții atunci când aveți un aparat dentar?

Ortodonție: cum să vă curățați dinții atunci când aveți un aparat dentar? La orice vârstă, igiena orală este esențială. Cu toate acestea, atunci când purtați un aparat dentar și urmați un tratament ortodontic timp de mai multe luni sau chiar de ani, nu este ușor să vă periați dinții și să fiți eficienți. Ce trebuie să știi și cum să faci?

Ortodonție și igienă dentară: sunt compatibile?

A priori, există o opoziție între aparatul ortodontic și igiena dentară. Într-adevăr, dispozitivul provoacă acumularea plăcii dentare și îngreunează curățarea dinților.

În același timp, tratamentul ortodontic necesită o supraveghere specială.

Practicianul are astfel o influență asupra controlului plăcii copiilor, învățându-i o tehnică foarte bună de spălare a dinților și prin monitorizarea cu adevărat a realizării acesteia.

În general, copiii care nu sunt tratați ortodontic merg la stomatolog doar o dată pe an, în timp ce ceilalți vin în fiecare lună sau la fiecare trei săptămâni. Prin urmare, putem repeta mesajul de igienă orală și îi putem învăța cu adevărat tehnici bune de periere.

Apoi, atunci când reușesc să controleze cu adevărat placa dentară, nu mai există nicio preocupare pentru dinții atașați. Acesta este chiar un avantaj, deoarece după tratament, își păstrează obiceiurile bune și își mențin igiena gurii mai bine decât ceilalți copii.

La final, ceea ce părea o tehnică riscantă pentru igiena dentară, se transformă într-un avantaj.

Obstrucția intestinală – semnele care trebuie să te alerteze

Sfaturi practice pentru o igienă bună

.....................

Citește mai departe AICI

×