x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie Posibilități de tratament în bolile ficatului

Posibilități de tratament în bolile ficatului

28 Oct 2018   •   12:13
Posibilități de tratament în bolile ficatului

Prof dr Dan Dumitrașcu este Președintele Societății Române de Gastroenterologie și Hepatologie, Vicepreședintele Societății Române de Medicină Internă, Membru corespondent al Academiei de Științe Medicale, profesor la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”. A publicat 20 de cărți de specialitate, peste 200 de studii în reviste medicale din țară și din străinătate și este o personalitate marcantă în domeniul neurogastroenterologiei. Într-un interviu în exclusivitate, prof dr Dan Dumitrașcu răspunde unei teme majore: posibilități de tratament în bolile ficatului.

Bolile ficatului – Ficatul gras – cea mai frecventă patologie hepatică

Domnule prof dr Dan Dumitrașcu, bolile ficatului afectează o bună parte a populație și, din păcate, nu doar cea de vârstă înaintată. Care este cea mai frecventă patologie hepatică, în zilele noastre?

Prof dr Dan Dumitrașcu – La Congresul european de Hepatologie de la Paris s-a făcut o statistică a bolilor hepatice în Europa, iar mie mi-a fost rușine că sunt român. România era pe primul loc în lume la ciroză, la mortalitate prin ciroză, la hepatită C. Era a doua sau a treia, în Europa, după Grecia sau Italia, în hepatita B, și era a doua la mortalitate de boli hepatice, după Lituania. În top, dar nu era de mândrie. Bolile ficatului cele mai frecvente din Europa sunt cele cauzate de virusul hepatic, de alcool și de grăsime.

Până în urmă cu 10 ani, hepatitele virale B și C erau problema majoră.

În ultimii ani, hepatita B este bine ținută sub control prin tratamente orale simple, care presupun administrarea de......................

Citește mai departe despre BOLILE FICATULUI ȘI TRATAMENTUL LOR


 

×