x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie PRF- tratament revoluţionar în medicina dentară

PRF- tratament revoluţionar în medicina dentară

02 Oct 2019   •   16:05
PRF- tratament revoluţionar în medicina dentară

Cu toţii ne dorim o dantură precum cea a vedetelor, dar uneori este dificil şi nu dispunem de resursele necesare sau pur şi simplu vrem ca totul să dureze mai puţin timp până la obţinerea rezultatului final. Este PRF, Platelet rich fibrin soluţia salvatoare?

Conf. Dr. Ondine Lucaciu, de la Facultatea de Medicina Dentară din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” ne-a dezvăluit calea prin care putem să ne însănătoşim şi înfrumuseţăm dantura în timp mai scurt, utilizând PRF.

Ce este PRF?

Una din tehnicile utilizate în chirurgia estetică, preluată în chirurgia maxilofacială este aplicată acum şi în medicina dentară. Este vorba de PRF, o tehnologie îndelung cercetată, care se bazează pe obținerea unei formule terapeutice formată din fibrină autologă. Ea serveşte ca matrice bogată în trombocite  şi factori de creştere care stimulează procesele de vindecare şi regenerare.

Tehnica PRF-ului a fost dezvoltată în Franţa de către Choukroun et. al. (2001). Este un concentrat de trombocite bogat în fibrină utilizat pe scară largă pentru a accelera vindecarea ţesuturilor moi şi dure.

Citește și: Artrozele, cum le tratăm – 4 întrebări și răspunsuri

Poliartrita reumatoidă, cauze,simptome și diagnostic

Imunologia şi reumatologia pediatrică – ce trebuie să știm

Sub ce formă se prezintă?

Există două structuri bogate în trombocite care se pot utiliza în medicina dentară, PRP şi PRF.

PRP este o plasmă lichidă bogată în trombocite sub formă injectabilă, iar PRF este fibrină bogată în trombocite sub formă de gel, care se aplică direct pe zonele dorite.

Cum funcționează ?

..................

Citește mai departe AICI

×