x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie Răspândirea cancerului de sân în alte organe poate fi stopată. Ce spun specialiștii

Răspândirea cancerului de sân în alte organe poate fi stopată. Ce spun specialiștii

09 Iul 2018   •   02:33
Răspândirea cancerului de sân în alte organe poate fi stopată. Ce spun specialiștii

Mecanismul prin care celulele responsabile de cancerul de sân obişnuiesc să hiberneze în alte organe şi să reapară apoi cu o forţă care le face mult mai periculoase decât iniţial a fost identificat de o echipă de oameni de ştiinţă din Statele Unite.

Studiul cercetătorilor americani are o componentă promiţătoare. Experimentele efectuate pe celule umane şi de şoareci au demonstrat că dezactivarea acestui mecanism, prin medicamente sau manipulare genetică, paralizează aceste celule şi stopează capacitatea lor de a se multiplica.

Prezentată în jurnalul Nature Communications, descoperirea oferă perspective în privinţa terapiilor contra acestui tip de cancer, cel mai frecvent şi cu cea mai mare rată de mortalitate la femei.

Aproximativ 90% dintre cazurile de cancer de sân au ca rezultat metastazele, celulele canceroase migrând în alte regiuni ale corpului. Acestea pot intra într-un proces de hibernare, uneori timp de mai multe decenii, în zonele în care şi-au găsit refugiu.

''Rezultatele noastre demonstrează că celulele cancerului de sân pot..............

Citește mai departe despre CANCERUL DE SÂN și COMPLICAȚIILE LUI 

×