x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie Sfatul medicului. 5 CAUZE ALE ÎNGRĂȘĂRII pe care nici nu le bănuiai

Sfatul medicului. 5 CAUZE ALE ÎNGRĂȘĂRII pe care nici nu le bănuiai

11 Feb 2017   •   07:41
Sfatul medicului. 5 CAUZE ALE ÎNGRĂȘĂRII pe care nici nu le bănuiai

Nu ţi-ai schimbat obiceiurile alimentare în ultimul timp, însă ai surpriza neplăcută să acumulezi kilograme în plus. Ei bine, nu numai mâncarea nesănătoasă sau mesele luate la ore nepotrivite pot duce la îngrăşare.


1. Depresia

Multe medicamente antidepresive pot provoca o creșterea în greutate, aşa că, dacă faci un tratament medicamentos antidepresiv, se poate ca una dintre reacţiile adverse să fie creşterea în greutate.
Dacă nu iei pastile, există totuşi dovezi că stările de depresie pot duce la creşterea în greutate. Acest lucru se întâmplă deoarece persoanele depresive pot să mănânce mai mult, dar pot avea şi un program de masă haotic. Mâncatul pe timpul nopţii, de exemplu, poate duce la acumularea de kilograme nedorite.

2. Sindromul Cushing

Creșterea în greutate, însoțită de tensiune arterială crescută, osteoporoză şi modificări ale texturii pielii, ar putea fi un semn că organismul nu procesează nutrimenții așa cum ar trebui. În acest caz este vorba despre sindromul Cushing. Ca să te asiguri că nu suferi de această afecţiune, este indicat să mergi la medic.

Află mai mult AICI

×