x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie Sfatul medicului. Tot ce trebuie să știi despre MEDICINA TRADIȚIONALĂ INDIANĂ

Sfatul medicului. Tot ce trebuie să știi despre MEDICINA TRADIȚIONALĂ INDIANĂ

31 Oct 2016   •   10:38
Sfatul medicului. Tot ce trebuie să știi despre MEDICINA TRADIȚIONALĂ INDIANĂ

Buddha i-a invatat pe fiecare dintre adeptii sai ca daca un om este ajutat sa se salveze de suferinta fizica, prin medicina traditionala cu plante medicinale, este pasul cel mare spre Nirvana. Buddha ii invata pe toti ca toleranta intre oameni este o calitate care ii poate aduce si ea spre alta treapta in evolutia personala.

Ordinea si mostenirea pe care le-a lasat Buddha au influentat multi conducatori indieni. Acestia au construit centre de medicina traditionala in manastiri si dupa aceea in orase, unde se studiau plantele in functie de altitudinea la care cresteau, continutul de apa si minerale si afectiunile pentru care erau destinate. Asa s-au creat primele scoli de medicina traditionala in India, dupa Buddha. Trebuie mentionat faptul ca spitalele se amenajau si pentru animale, deoarece Buddha i-a invatat pe oameni ca si animalele trebuie respectate, fiindca si ele ajuta omul, au provenienta divina si apartin naturii, asa cum si fiinta umana este creatie a naturii.

In anul 450 s-a descoperit un monument ingropat in pamant in care s-au gasit descrieri medicale, scheme de tratamente efectuate cu plante care au o reala valoare si in zilele noastre si dovedesc ca Buddha a facut experiente profunde in medicina traditionala.

..............................

Află mai mult AICI

×