x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie Totul despre durerea de umăr: cauze și tratament

Totul despre durerea de umăr: cauze și tratament

30 Mai 2017   •   21:00
Totul despre durerea de umăr: cauze și tratament

Durerea de umăr include orice fel de durere apărută în articulația umărului sau în jurul acesteia.

Prof. univ. dr. Adriana Sarah Nica, medic specialist în balneologie, medicină fizică și recuperare medicală, șef de secție la Clinica Universitară Recuperare Medicală III I.N.R.M.F.B. Bucureşti precizează, în cadrul interviului, unde este mai exact localizată durerea, care sunt principalele cauze ale durerilor de umăr și ce trebuie făcut când avem dureri de umăr.

Durerea de umăr este o exprimare generală, dar unde este de fapt localizată?

Trebuie să vedem dacă durerea de umăr ține, într-adevăr, de structurile musculo-capsulo-ligamentare, ține de articulație sau este o durere de vecinătate, deci care poate să vină din zona cervicală sau poate să fie o durere iradiată care vine dinăuntrul organismului, este o componentă de fapt viscerală.

Citeşte şi
 Incredibil! O plantă pe care o crești acasă, în ghivece, vindecă miraculos 100 de boli

Poate veni chiar de la un cancer toracal, un cancer pulmonar care poate să afecteze pleura și în momentul în care afectează pleura pacientul poate să acuze o durere pe partea respectivă și toată lumea să o dezvolte și să o trateze ca pe o banală durere articulară și periarticulară, dar ea să fie de fapt semnalul unei patalogii extrem de grave. 

Află totul despre durerea umărului: cauze, manifestare, tratament

×