x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Primul registru al donatorilor de sânge a fost lansat la Cluj

Primul registru al donatorilor de sânge a fost lansat la Cluj

08 Mai 2017   •   16:44
Primul registru al donatorilor de sânge a fost lansat la Cluj
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Primul registru al donatorilor de sânge din România a fost lansat, luni, la Cluj-Napoca, în cadrul campaniei 'Donează sânge! Fii erou!'. 

'Campania 'Donează sânge! Fii erou!' este una naţională, se desfăşoară în zece oraşe din România şi este cea mai mare organizată la nivel naţional de donare de sânge. Încercăm să promovăm ideea că donarea de sânge trebuie să se facă în mod constant, nu doar în perioadele când este nevoie, şi ne propunem să dublăm sau chiar să triplăm numărul donatorilor care vin zilnic la Centrul Regional de Transfuzie Cluj-Napoca. Odată cu această campanie am lansat primul registru al donatorilor activi de sânge din România, care funcţionează online pe platforma www. donez450.ro şi care îşi propune să faciliteze procesul de donare de sânge prin intermedierea comunicării dintre centrele de transfuzie de sânge din România şi potenţialii donatori. Donatorii se înregistrează pe platformă şi primesc suport în procesul de donare prin notificări pe mail şi sms, în funcţie de nevoile de sânge din centrele de donare', a declarat coordonatorul campaniei 'Donează sânge! Fii erou!', Robert Simon, student în anul VI la UMF Cluj-Napoca. 

El a mai spus că registrul a fost pus la punct împreună cu o firmă de IT. 

'Am realizat că este o comunicare defectuoasă între noi, centrele de transfuzii, şi donatori. Când apărea o urgenţă, eram nevoit să lansez mesaje pe reţelele de socializare, dar nu eram sigur că acestea ajung întotdeauna la donatorii de sânge şi nu primeam un feedback de la ei că problema a fost rezolvată sau nu. Atunci am conceput ideea potrivit căreia atunci când primesc o cerere de sânge de la un spital sau de la un centru de transfuzii să pot ajunge mai rapid la donatorii de sânge. Aşa s-a născut această aplicaţie, această platformă online. Este o iniţiativă unică, a cărei realizare a durat circa un an, este un produs sută la sută clujean şi vrem să punem foarte bine la punct acest registru la Cluj, pentru a putea da un exemplu bun de funcţionare şi a-l lansa la nivel naţional', a menţionat Robert Simon. 

La rândul său, directorul Centrului Regional de Transfuzie Cluj, Adriana Sime, a spus că registrul este o mare realizare, mai ales pentru că, atunci când sunt nevoi speciale pentru anumite grupe de sânge, se poate apela direct la donatorii potriviţi. 

Sursa: www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: registru cluj