Copiii au adesea probleme de comportament care, dacă nu sunt gestionate cum trebuie de adulţi, se pot acutiza şi devin mult mai greu de îndepărtat. Îngrijorător este că agresivitatea apare la vârste foarte fragede când cei mici încep să imite ceea ce văd.
Desenele animate şi cărţile cu poveşti pot face rău copiilor
Orice părinte ar trebui să ştie că desenele animate cu roboţi şi monştri înarmaţi pun o amprentă puternică pe dezvoltarea psihică a copiilor şi pot duce până la adevărate tragedii.
Primele desene animate terapeutice pentru copiii cu tulburări psihice, lansate în România
Copiii învaţă prin imitaţie. Învăţarea prin model este genul de învăţare cel mai frecvent întâlnită la pitici. Genul de informaţie la care este expus copilul este relevantă pentru că, în prima fază, el o ia complet brută. Nu o poate distinge, nu o retuşează, n-o modifică, o ia aşa.
De-a lungul timpul, câteva cazuri au îngrozit opinia publică trăgând un puternic semnal de alarma asupra agresivităţii excesive pe care desenele animate o promovează.
Copilul tău se transformă într-un mic războinic? Află cum să gestionezi problema agresivităţii
"Desenele animate induc o agresivitate copilului. Ei la vârsta asta trăiesc în lumea desenului, a basmului şi atunci preiau modele de acolo. Am văzut în comportamentul lor ce se întâmpla şi noi rugăm părinţii să vegheze asupra copiilor, să le selecteze programul, să urmărească ce desene văd ei la televizor. Dacă zi de zi un copil este lăsat să vadă ore în şir desene animate cu persoanaje hidoase, agresive, imaginile ramân stocate în creierul copilului şi nu ştii în ce moment al vieţii lui răbufnesc aceste lucruri. Avem copii care, văzând acasă aceste desene, au tendinţa de a-şi bate colegii", a declarat pentru RomaniaTV.net Luci Petcu, educatoare la o grădiniţă din Ploieşti.
Află cum trebuie să reacţioneze părinţii la agresivitatea copiilor provocată de desenele animate pe RomâniaTV.net.