x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea copilului Marea Britanie nu recomandă vaccinarea anti COVID-19 a copiilor sănătoși între 12-15 ani

Marea Britanie nu recomandă vaccinarea anti COVID-19 a copiilor sănătoși între 12-15 ani

11 Sep 2021   •   22:05
Marea Britanie nu recomandă vaccinarea anti COVID-19 a copiilor sănătoși între 12-15 ani

Autoritățile române se grăbesc pentru campania de vaccinare în școli, fără să existe studii suficiente asupra efectelor tratamentului asupra acestei categorii de vârstă și în pofida faptului că majoritatea statelor lumii nu s-au grăbit să-l administreze adolescenților.

Mai mult, autoritățile britanice nu recomandă imunizarea copiilor sănătoși între 12-15 ani și preferă să fie precauți din cauza faptului că nu se știe care sunt efectele secundare pe termen mediu și lung al serurilor, scrie Reuters.

Însă autoritățile sanitare britanice spun că deși mulți copii se îmbolnăvesc din cauza tulpinii Delta, efectele nu sunt grave.  

Comitetul mixt pentru vaccinare şi imunizare (JCVI) a transmis că adolescenţii şi copiii care au comorbidități ar trebui să fie vaccinaţi. 

Specialiștii transmit că este mai bine să se aștepte mai multe informații cu privire la efectele pe termen mediu și lung pentru copiii sănătoși.

"Avem o abordare precaută întrucât beneficiile sunt considerate prea mici pentru a susţine vaccinarea universală anti-COVID-19 pentru acest interval de vârstă, în acest moment", a spus profesorul Wei Shen Lim, preşedintele Consiliului pentru imunizarea anti-COVID-19 din cadrul JCVI.

La polul opus se află SUA, Israel și unele țări europene. 


 

×
Subiecte în articol: vaccinare COVID