x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea copilului Transplantul de ficat i-ar da o șansă! La doar 3 ani, Bogdan are hepatoblastom (cancer la ficat)

Transplantul de ficat i-ar da o șansă! La doar 3 ani, Bogdan are hepatoblastom (cancer la ficat)

22 Iul 2018   •   22:34
Transplantul de ficat i-ar da o șansă! La doar 3 ani, Bogdan are hepatoblastom (cancer la ficat)

Transplantul de ficat ar putea fi o șansă pentru băiețelul de 3 ani diagnosticat cu hepatoblastom de gradul 4.

Bogdan este întâiul născut al familie Popa și a fost, până nu demult, vesel și bucuros de „poziția” lui de frate mai mare, pe care o primise ca un dar de la părinți. Părinții lui, Cristian și Sorina-Mihaela Popa, spuneau mereu, celor care îi ascultau, că băiețelul lor și-a luat rolul în serios, „aproape ca un om mare” și se mândreau că pe viitor se vor putea baza pe el. Era copilul perfect. Și… perfect sănătos, credeau ei, până cu puțină vreme în urmă când încrederea lor a fost dată peste cap.

„Fetelor, sunt dărâmată! A căzut cerul pe mine! Băiețelul cel mare, la numai 3 ani, mi-a fost diagnosticat cu o tumoră la ficat!”. Strigătul sfâșietor al mamei s-a transformat într-o tăcere adâncă, la fel de sfâșietoare, când i s-a spus că singura salvare a copilului ar putea fi transplantul de ficat. Boala e galopantă și îi macină trupul.

Transplantul de ficat îl poate salva! Suma estimativă necesară pentru tratament: 100.000 euro

A fost considerat un copil cu o sănătate bună, până cu câteva săptămâni în urmă când, după o febră ridicată, i-a fost diagnosticată o infecție urinară. Pediatrul i-a trimis pe părinți să-i facă o ecografie abdominală, care avea să scoată la iveală o problemă mult mai gravă. Diagnosticul de „hepatoblastom în gradul 4 cu metastaze la plamâni” a fost pus la Galați și confirmat la Cluj, cu recomandarea tratamentului chimioterapeutic. (...)

Citește și Cancerul „mușcă” iar! Al treilea copil diagnosticat în aceeași familie

Cancerul de sân la bărbați – cum îl recunoști?

Biopsia şi investigațiile făcute în Turcia, nu numai că au reconfirmat diagnosticul dar au relevat şi că tumora malignă este de formă agresivă, fapt pentru care s-a decis începerea chimioterapiei imediat. Transplantul de ficat este însă iminent și urgent! Deoarece costurile sunt mari, mult peste puterile şi resursele părinților, orice ajutor este important. 

Cel mai recent mesaj al părinților, din spitalul din Istanbul:  „Cura 5!
Suntem la tratament, nu au mai putut să pună „fluturaşul” la mână, au încercat de 2 ori, de data asta i l-au pus la picior, Bogdi a fost foarte puternic şi curajos şi nu a mai plans aşa de mult! (...) E un drum lung, avem de luptat, abia suntem la jumatatea curelor de tratament, după acestea urmează operația şi cel mai probabil, după aceea, alte cure de tratament. (...)”

Dacă vrei să afli mai mult, dacă vrei să îl ajuți pe micul Bogdan Popa, găsești detalii despre actele lui medicale și cum poți să donezi aici.

×