x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea copilului Tu știi de ce plânge bebelușul tău? Află cum poți să îi ștergi lacrimile

Tu știi de ce plânge bebelușul tău? Află cum poți să îi ștergi lacrimile

23 Iun 2015   •   09:58
Tu știi de ce plânge bebelușul tău? Află cum poți să îi ștergi lacrimile

 Plânsul copiilor este singurul lor mod de exprimare, dar şi o reală problemă pentru părinţi care nu reuşesc întotdeauna să descifreze motivele supărării celui mic. Principala grijă a părinţilor este că cel mic plânge de foame, însă nu întotdeauna aceasta este cauza.
Majoritatea copiilor plâng mai mult seara, ajungând la adevărate crize de plâns în această perioadă a zilei, deoarece seara senzaţiile se multiplică, iar copilul devine mult mai susceptibil la agitaţia din jurul său.

Având un sistem nervos nematurizat încă, pentru el constituie o problemă prelucrarea tuturor percepţiilor: lumină, gălăgie, mişcare. Pentru a-l linişti trebuie determinată cauza care i-a provocat disconfortul.

Cauze care determină plânsul copilului

Suptul incorect sau tehnica incorectă de alăptare, când copilul nu reuşeşte să se sature, îi este foame în permanenţă, devine agitat şi plânge.

Disconfortul fizic: dacă este înfăşat prea strâns, dacă în încăpere este prea cald sau prea frig, dacă stă într-o poziţie incomodă sau pur şi simplu este obosit şi nu reuşeşte să adoarmă.

Citește și Dieta cu hrişcă: slăbeşti 4 kg în 2 săptămâni

Durerile abdominale, colicile, balonarea.

Scutecul murdar poate fi o altă cauză a plânsetelor. Unii copii nu par să fie deranjaţi de scutecele murdare, dar alţii plâng imediat ce trebuie să le fie schimbate scutecele.

Igiena locală şi baia zilnică sunt esenţiale pentru a preveni iritaţiile şi o altă sursă de disconfort.

Citeste continuarea pe revistafelicia.ro.

×