Este vorba despre o fetiță de 10 ani și un băiat de 16 ani. Cei doi au avut inițial suspiciunea de hepatită acută. Starea lor este staționară fără semne de agravare.
Fetița a fost internată pe 19 aprilie și externată în 21 aprilie, cu stare generală ameliorată. Este posibil ca ea să aibă hepatită toxică pentru că a urmat tratament pentru paraziți intestinali. Acum se așteaptă rezultatul pentru markeri de hepatită E.
Băiatul a fost internat în 26 aprilie și se află încă în spital, în stare staționară.
Mai mulți copii cu vârste între o lună şi 16 ani s-au îmbolnăvit în lume de hepatită acută severă „misterioasă”, virusurile care provoacă această boală nefiind identificate.
14 ţări au înregistrat până acum circa 200 de cazuri, cele mai multe fiind în Regatul Unit
ȘTIRE INIȚIALĂ Pe lângă fetița diagnosticată în România, săptămâna trecută, cu hepatită din cauze necunoscute, acum alți doi copii sunt suspecți. Unul dintre aceștia are 8 luni, iar celălalt 10 ani, transmite Ministerul Sănătății.
„Așteptăm ultimele rezultate ale analizelor să vedem dacă avem o cauză identificabilă”, a informat instituția.
Cei doi copii ar fi fost în îngrijire. Aceștia nu sunt din Capitală.
Fetița diagnosticată la începutul lunii aprilie ar putea avea nevoie de transplant. Mama copilului efectuează mai multe analize pentru a vedea dacă i-ar putea dona o parte din ficat în caz de nevoie.
În ultimele săptămâni mai mulți minori sub 16 ani s-au îmbolnăvit de hepatită acută severă „misterioasă”, respectiv virusurile care provoacă această boală nu au fost identificate.
Circa 200 de cazuri s-au înregistrat până acum în 14 ţări, cele mai multe fiind în Regatul Unit.
Mai multe supoziții arată că o cauză a infecțiilor ar fi un adenovirus sau chiar infecția cu COVID-19.