x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea copilului Valeriu Gheorghiţă anunță condițiile de vaccinare anti COVID-19 a copiilor

Valeriu Gheorghiţă anunță condițiile de vaccinare anti COVID-19 a copiilor

02 Noi 2021   •   14:55
Valeriu Gheorghiţă anunță condițiile de vaccinare anti COVID-19 a copiilor

Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva COVID-19, a anunțat marți modul în care se va desfășura campania de vaccinare a copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani.

Vaccinarea cu schemă completă are o eficacitate de 91% privind prevenirea cazurilor de COVID 19, a explicat acesta. Totodată, el spune că imunizarea este recomandată copiilor cu probleme de sănătate. 

"Ne așteptăm ca, în decembrie, Agenția Europeană a Medicamentului să facă autorizarea de utilizare a vaccinului Pfizer pentru copiii din categoria de vârstă 5-11 ani, dar este posibil ca termenul să fie devansat", a mai spus Gheorghiță.

Autoritățile au început pregătirile pentru campania de vaccinare a copiilor. Astfel, vor fi amenajate cabinete de vaccinare în centrele existente și în spitalele de pediatrie, dar imunizarea se va face și la medicii de familie.

Vor fi 10 doze de vaccin în fiecare flacon, iar fiecare doză va avea o treime din cantitatea folosită în prezent.

Mediafax

×