x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei 106 cupluri de români s-au înscris în programul de fertilizare în vitro. Cât plăteşte Ministerul Sănătăţii pentru o singură fertilizare

106 cupluri de români s-au înscris în programul de fertilizare în vitro. Cât plăteşte Ministerul Sănătăţii pentru o singură fertilizare

01 Iul 2011   •   08:49

Ministerul Sanatatii a primit, pana in 30 iunie, 106 dosare medicale ale cuplurilor care au optat pentru inscrierea in Programul gratuit de fertilizare in vitro si embriotransfer.

Dosarele urmeaza sa fie evaluate de Comisia de analiza a Ministerului Sanatatii si cele care indeplinesc criteriile prevazute de program sa fie admise pentru finantare, se arata intr-un comunicat de vineri al institutiei.

"Numarul mare de solicitari ne da certitudinea ca programul era necesar si asteptat de multe familii", a declarat ministrul Sanatatii, Cseke Attila.

Ministerul Sanatatii a lansat, in 2011, in premiera, Programul de fertilizare in vitro si transfer embrionar. Bugetul programului este de patru milioane de lei. Ministerul Sanatatii va sustine financiar o singura procedura de FIV, in doua etape, respectiv 4.920 de lei dupa realizarea procedurii de fertilizare (prelevarea ovocitelor prin punctie foliculara, recoltarea spermei si procesarea acesteia, inseminarea ovocitelor, transferul embrionar) si 1.230 de lei dupa confirmarea finalizarii procedurii FIV/ET cu o sarcina, urmata de nastere.

Aproximativ 800 de cupluri vor putea beneficia de programul Ministerului Sanatatii, in 2011.

Potrivit Ministerului Sanatatii, opt clinici de stat si particulare din Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Timisoara, Brasov si Sibiu au fost admise, pana in 1 iulie, pentru a derula programul MS, iar lista unitatilor care se pot inscrie in program ramane deschisa.

×