x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei 6 activități și jocuri relaxante de familie în aer liber

6 activități și jocuri relaxante de familie în aer liber

20 Noi 2023   •   14:09
6 activități și jocuri relaxante de familie în aer liber
Sursa foto: shutterstock

Te-ai gândit cum poți petrece mai mult timp de calitate alături de cei dragi? Într-o epocă în care tehnologia pare să ne distanțeze tot mai mult, devine din ce în ce mai important să ne acordăm timp pentru activități care să ne apropie, să faciliteze comunicarea și să ne ajute să descoperim pasiunile comune. Indiferent că vreți să explorați natura sau să vă relaxați, în cele ce urmează, vei găsi câteva idei despre cum să te bucuri împreună cu familia de activități în aer liber. Iată ce puteți face:

Jocuri în grădină sau în parc

Printre cele mai relaxante activități pe care le poți încerca în aer liber, alături de familia ta, se numără jocurile interactive. Orice activități de acest gen vă vor apropia și mai mult și vă vor ajuta să vă îmbunătățiți starea fizică și pe cea psihică.

Petrecerea timpului în natură, într-un parc sau în propria grădină, poate fi ocazia perfectă pentru a vă bucura de jocurile de societate preferate. De exemplu, puteți învăța jocuri noi sau puteți juca variante ale jocurilor clasice, precum fotbal, baschet, frisbee, șah sau rummy.

Pescuit în liniște

Pescuitul este o activitate minunată, care vă permite să vă relaxați și să petreceți timp de calitate în mijlocul naturii. Alege o locație liniștită, precum un lac sau un râu, și luați cu voi echipament, articole pescuit și haine groase, pentru că serile pot fi răcoroase.

Fie că sunteți pescari experimentați, fie începători, pescuitul poate fi o oportunitate excelentă de a vă conecta cu natura și cu cei dragi.

Seară de lectură afară

Lectura în aer liber oferă numeroase beneficii, cum ar fi relaxarea, îmbunătățirea concentrării și reducerea stresului. Alegeți câteva cărți, reviste sau benzi desenate potrivite pentru toți membrii familiei și bucurați-vă de calmul oferit de lectură, în timp ce vă balansați pe un leagăn de grădină confortabil.

Poate fi o oportunitate excelentă pentru a discuta despre ceea ce ați citit sau de a împărtăși povești și idei noi.

Un picnic relaxant

Pentru a organiza un picnic relaxant în parc sau chiar în propria grădină, este important să alegeți un loc liniștit și cu spațiu suficient pentru întinderea unei pături. În ceea ce privește meniul, pregătiți câteva gustări ușoare și sănătoase, precum bruschete sau sandwich-uri, fructe proaspete și salate și câteva băuturi răcoritoare, cum ar fi limonada, ceaiul rece sau sucurile de fructe.

Puteți pregăti și câteva jocuri de societate sau activități în aer liber. De exemplu, vă puteți distra cu frisbee sau puteți aduce căști de muzică, pentru a vă bucura de melodiile preferate, în timp ce vă relaxați în natură.

Cinema în aer liber

O seară de film în aer liber este o modalitate excelentă de a petrece timp alături de familie, cu proiecții cinematografice de calitate, în confortul propriei grădini. Un aspect esențial pentru a vă asigura o experiență optimă este să alegeți un proiector de calitate.

Alegeți filme potrivite pentru întreaga familie, ținând cont de gusturile și de vârsta membrilor. O idee ar fi să optați pentru filme clasice, comedii de familie sau puteți revedea seria Harry Potter. Nu uitați nici de gustări precum popcorn sau nachos cu brânză, dar și de fructe proaspete și sucuri răcoritoare.

Seară de yoga sau meditație

Meditația și yoga pot transforma un spațiu exterior al curții într-un sanctuar de liniște și relaxare. Dacă doriți să petreceți o astfel de seară alături de întreaga familie, nu uitați să alegeți un loc potrivit. Un loc liniștit și umbros, cu o suprafață plată și confortabilă pentru întindere sau așezare pe o saltea, este ideal pentru a vă bucura împreună de o seară într-un mediu relaxant.

Exercițiile de meditație și yoga adaptate nivelului de experiență al membrilor familiei sunt importante pentru o stare plăcută pentru toată lumea. Practicarea regulată a meditației poate reduce stresul și anxietatea, îmbunătățind, în același timp, starea generală de bine.

Ai găsit în acest articol șase tipuri de activități relaxante pe care le poți încerca alături de familie, în aer liber. Nu ezita să te inspiri din ele, pentru a petrece mai mult timp alături de cei dragi și a vă îmbunătăți împreună starea de spirit.

sursa foto: Shutterstock

 

 

×