x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Acupunctura, un remediu antifumat

Acupunctura, un remediu antifumat

de Steluta Indrei    |    03 Oct 2007   •   00:00
Acupunctura, un remediu antifumat
Sursa foto: THOMAS COEX/

Acupunctura ii ajută pe cei care vor să se lase de fumat. Insă nu singură. Pentru a obţine rezultate eficiente, ea se asociază cu psihoterapie şi medicamente.

Persoanele dependente de nicotină se confruntă cu simptome greu de suportat o dată cu renunţarea la ţigară. Acestea prezintă aşa-numitul sevraj nicotinic: stări de nervozitate, tulburări de somn, creştere in greutate. Pentru a diminua aceste neplăceri pot apela la acupunctură. "Există studii care au dovedit că acupunctura ajută in tratamentul sevrajului nicotinic. Insă nu este suficientă pentru tratarea adicţiei. Acupunctura trebuie utilizată ca metodă adjuvantă, in combinaţie cu psihoterapia şi tratamentul medicamentos", ne asigură dr Corneliu Moldovan, vicepreşedintele Societăţii Romăne de Acupunctură. Medicul recomandă şapte şedinţe de acupunctură in cadrul terapiei antifumat.


DEZECHILIBRU ENERGETIC. Acupunctura este utilizată, de asemenea, in tratamentul alcoolismului şi al altor dependenţe. Cum acţionează? Potrivit medicinei chineze, orice tulburare apare din cauza dezechilibrului energetic. Organismul sănătos trebuie să beneficieze de o circulaţie armonioasă a energiei in toate segmentele sale. Introducerea unor ace in anumite puncte de pe corp asigură restabilirea echilibrului energetic. In cazul toxicomaniei, acupunctura stimulează punctele care atenuează toxicitatea drogurilor, reduc dependenţa şi combat stresul. Pentru tratamentul alcoolismului şi toxicomaniei sunt necesare două săptămăni de şedinţe de acupunctură. Apoi, pentru menţinerea rezultatelor este indicată căte o şedinţă lunar, timp de şase luni. Insă şi in aceste cazuri, acupunctura trebuie completată cu psihoterapia.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă acupunctura