x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Adevarat sau fals

Adevarat sau fals

30 Apr 2006   •   00:00
  • Pentru albirea dintilor se poate folosi bicarbonatul de sodiu? Adevarat. Atentie insa! Nu trebuie sa folosim bicarbonat de sodiu decat o data pe saptamana. Bicarbonatul are actiune abraziva, iar utilizarea lui frecventa poate afecta smaltul dintilor. Rezultatele folosirii bicarbonatului de sodiu se vad in timp. Daca vreti rezultate intr-o perioada mai scurta de timp, atunci apelati la stomatolog pentru albirea dintilor.
  • In sampanie aproape ca nu exista alcool? Fals. Cei care cred ca sampania este o bautura slab alcoolizata gresesc. Persoanele care beau sampanie se imbata mai repede decat cele care beau un vin obisnuit. De vina pentru acest lucru este bioxidul de carbon din sampanie. Bioxidul de carbon contribuie la asimilarea mai rapida a alcoolului.
  • Epilarea cu ceara este mai eficienta decat cea cu lama? Adevarat. Epilarea cu ceara are mai multe avantaje: firul de par este smuls din radacina, de aceea incepe sa creasca dupa trei-patru saptamani. Chiar daca folosirea lamei pentru epilare este comoda, rezultatele nu sunt dintre cele mai bune: parul incepe sa creasca dupa doua-trei zile.
  • Persoanele cu acnee nu au voie sa foloseasca produse cosmetice? Fals. Produsele cosmetice nu agraveaza acneea daca sunt alese corect. Pe piata exista numeroase fonduri de ten, creme pentru persoanele care au probleme cu pielea. Insa este bine ca produsele sa fie recomandate de un specialist.
  • ×
    Subiecte în articol: viaţă sănătoasă