x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Alarmant - Britanicii si "naţia prozac"

Alarmant - Britanicii si "naţia prozac"

de Corina Andriuta    |    15 Mai 2007   •   00:00
Alarmant  -  Britanicii si "naţia prozac"

Numărul britanicilor care folosesc antidepresive a crescut in ultimul an cu 6%. Cel putin reiese dintr-un studiu efectuat de organizaţia Mind, citată de podrobnosti.ua.


Numărul britanicilor care folosesc antidepresive a crescut in ultimul an cu 6%. Cel putin reiese dintr-un studiu efectuat de organizaţia Mind, citată de podrobnosti.ua.

INGRIJORATOR. Irganizaţia britanică Mind, care se ocupă cu studiul problemelor legate de sănătatea mintală, a dat luni publicităţii un studiu care arată că in 2006, in Marea Britanie, au fost prescrise nu mai puţin decăt 31 de milioane de reţete care conţin antidepresive. Realizatorii studiului consideră ingrijorătoare rezultatele constatate: "Nu cunoaştem numărul de britanici care consumă astfel de substanţe. Ştim doar căte reţete au fost eliberate. Oricum, este vorba de milioane de oameni. Este ingrijorător. Am constatat că cel mai mult au fost consumate medicamente precum Prozac, Pacsil şi Zoloft, medicamente care nu sunt recomandate pentru formele uşoare de depresie datorită reacţiilor adverse. Astfel, pot apărea efecte precum ideile şi comportamentele sinucigaşe la adulţi şi adolescenţi". Conform datelor oferite de Mind, numărul de reţete eliberate in ultimul an, in Marea Britanie, a crescut cu 6 % . Autorii studiului concluyionează că "britanicii au toate şansele ca in timpul apropiat să se transforme intr-o ". Raportul menţionează că responsbili pentru această situaţie sunt, in primul rănd, medicii care prescriu pacienţilor tratamente medicamentoase in loc să foloseasca metode alternative precum psihoterapia şi exerciţiile fizice pentru formele uşoare şi mijlocii de depresie.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă