x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Alegeţi un produs care blochează atât razele UVA, cât şi cele UVB

Alegeţi un produs care blochează atât razele UVA, cât şi cele UVB

02 Iun 2012   •   19:41
Alegeţi un produs care blochează atât razele UVA, cât şi cele UVB

Farmaciile comercializeaza produse cu retinol eliberate fara reteta, acesta fiind mai putin activ decat tretinoinul si, in general, bine tolerat. Retinolul se converteste in retinoizi activi la nivelul tegumentelor si reprezinta un inceput pentru ameliorarea consistentei, culorii si marimii porilor. Unul dintre miturile referitoare la retinol si tertinoin spune ca nu pot fi folosite daca incercati sa va bronzati. Cercetarile au aratat ca sunt utile in prevenirea distrugerii colagenului in timpul expunerii la soare si de aceea pot fi folosite zilnic impreuna cu o buna protectie solara.

Decolorarea petelor pigmentare
Dupa decenii intregi de expunere la Soare, aproape oricine va avea probleme legate de pigmentare, cum ar fi petele de varsta sau pistruii. Nu este intotdeauna posibil sa le eliminati complet, dar pot fi aproape intotdeauna decolorate, pana la punctul in care devin invizibile, cu ajutorul cremelor de albire.
Aceste produse contin ingredinete active, cum ar fi hidrochiniona sau acid kojic, care interactioneaza cu formarea pigmentului. Exista pe piata o serie de produse care contin acid kojic, ca sistem de depigmentare naturala a pielii. De obicei, acidul kojic nu actioneaza la fel de eficient ca si hidrochinona. Retetele cu preparate concentrate de hidrochinona (peste 2%) dau rezultate mai bune comparativ cu produsele eliberate fara prescriptie medicala (pana la 2%).

Pentru a obtine cele mai bune rezultate, folositi hiodrochinona cu recomandare medicala, in combinatie cu produsele care contin acid kojic. Folositi-le zilnic sau de doua ori pe zi, in functie de toleranta, si evitat si Soarele, altfel petele brune si cele datorate vantului vor reaparea in cateva ore. Persoanele cu piele neagra nu ar trebui sa utilizeze creme de depigmentare din cauza riscului aparitiei unor modificari dramatice ale culorii la locul de aplicare. Crema lasa pete dezagreabile, care sunt greu de mascat. Nu exista o metoda sigura de a depigmenta pielea neagra.

Trei aspecte pe care le comunic fiecarei paciente
Dr. Kathy A. Fields este consultant clinic de dermatologie. Ea ofera femeilor urmatoarele recomandari in vederea obtinerii unei pieli cu aspect mai proaspat si mai tanar.
Folositi intotdeauna ecranele de protectie solara. Alegeti un produs care blocheaza atat razele UVA, cat si cele UVB. Aplicati un strat gros, uniform, cu 30 de minute inainte de a iesi afara si reaplicati la fiecare doua ore, daca stati la Soare toata ziua.
Folositi un exfoliant. Este bine sa folositi sapunul obisnuit pentru maini, dar pentru fata utilizati un exfoliant usor. Folositi-l o data pe saptamana sau la nevoie daca aveti sub 40 de ani si zilnic, daca aveti peste 40 de ani. Pielea dumneavoastra va straluci.
Folositi zilnic o crema hidratanta. Este una din cele mai bune modalitati de a va mentine aspectul sanatos al pielii. Puteti sa cumparati un hidratant care contine si acizi alfa hidroxi, retinol sau kinetina, care elimina celulele cutanate imbatranite si petele brune si hidrateaza pielea.

×
Subiecte în articol: sănătatea familiei