Bolile sezonului rece pot fi prevenite prin cateva masuri simple: alimentatie bogata in seleniu si cupru si exercitii fizice. Medicii ne avertizeaza ca aceste simptome sunt rezultatul unei lupte intre organism, virusi si bacterii proprii sezonului rece. Organismul pierde aceasta lupta daca este expus frigului, nu beneficiaza de o alimentatie echilibrata.
MAGDA MARINCOVICI
FIER. Pentru prevenirea bolilor de sezon este indicata alimentatia bogata in seleniu. Acest element este un puternic antioxidant care intareste sistemul imunitar si previne imbatranirea organismului. Seleniul contribuie la detoxifierea organismului, eliminand metalele grele si substantele toxice, in special in cazul persoanelor care fac abuz de alcool si tutun. Astfel, din alimentatia noastra in lunile cu temperaturi scazute nu trebuie sa lipseasca cerealele, lactatele, pestele, carnea, germenii de grau, legumele si fructele. Aceste alimente sunt necesare cand suntem obositi sau predispusi la infectii repetate ale cailor respiratorii. Acestor persoane le reamintim ca suplimentul de seleniu le poate diminua mult din virulenta formelor de manifestare a infectiilor.