Stresul face parte din cotidianul nostru. Foarte multi combat stresul rontaind tot timpul, in special dulciuri. Dintre acestea in top se afla ciocolata, care pare-se ca actioneaza in aceste cazuri ca un drog.
MAGDA MARINCOVICI
Reactia cea mai frecventa in situatie de stres este de a manca si inca de a manca mult. Acest comportament este valabil la peste 60% din populatie. Mancand, angoasele scad in intensitate si problemele dificile par sa treaca in plan secund. Cel putin pentru moment.
EXPLICATIE. Psihologii ne reamintesc ca hrana este prima legatura afectiva dintre mama si copil. Astfel, de la mamelonul sanului la tetina biberonului, copilul descopera placerea legata de satisfacerea prin hrana a unei probleme, in aceasta situatie, foamea. Se stie ca mama isi recompenseaza sau consoleaza pruncul oferindu-i o bomboana. Acesta este considerat un act extrem de vechi in istoria comportamentului omului.
Pana la un punct a manca pentru a se calma este o reactie ânaturala". Atentie insa, acest comportament devine patologic, cand omul nu mai poate gasi solutii pentru probleme si angoase decat mancand.
In ansamblul alimentelor celor mai utilizate pentru obtinerea efectului antistres, in top se plaseaza ciocolata.
Citește pe Antena3.ro
Atentie la dependenta de alcool
In lupta contra stresului alimentatia poate fi un aliat de nadejede. Cu o singura mentiune: sa nu faceti excese alimentare. In acest sens, iata cateva sfaturi: