x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Apiteraia calmeaza alergiile

Apiteraia calmeaza alergiile

25 Mar 2004   •   00:00

Medicamentele pe baza de propolis, polen, laptisor de matca, apilarnil impreuna cu aerosolii naturali pot vindeca afectiuni cronice precum rinitele, faringitele, amigdalitele sau laringitele.

„Bolile atrofice ale cailor aeriene superioare, precum rinite, rinosinuzite, faringite, amigdalite, laringite nu au vindecare in medicina alopata. Aceasta nu reface mucoasele respiratorii afectate in astfel de afectiuni. Tratamentul local apiterapic, alcatuit din picaturi, aerosoli si badijonaje pe baza de propolis, reface mucoasele respiratorii", sustine dr. Corneliu Popovici, medic primar ORL la Centrul Roman de Apiterapie.

ADULTI. Medicatia generala urmareste sa ridice imunitatea organismului fata de infectii si consta in medicamente cu polen, propolis, laptisor de matca si cu apilarnil. Medicul Corneliu Popovici spune ca „tratamentul se face in serii de 30 de zile, care se repeta de 4-6 ori pe an. Dupa prima serie se face un control". Pot fi alergici 1%-2% dintre bolnavi, de aceea se testeaza sensibilitatea la medicamentul apiterapic respectiv. In afectiunile ORL, apiterapia se completeaza cu tratamentul balnear: bai cu ape sulfuroase la Govora, Olanesti, Caciulata s.a., aerosoli naturali cu apa de mare.

COPII. Inflamatiile repetate ale amigdalelor si vegetatiilor (polipi) sunt specifice copilariei. „Din cauza lor, copiii sunt abonati la antibiotice, iar operatiile nu sunt indicate pentru ca pe viitor duc la bolile atrofice mentionate", avertizeaza dr. Popovici. Prin tratamentul apiterapic local si general se tonifica si se refac mucoasele nasului si ale gatului. Medicul Corneliu Popovici precizeaza ca „80% dintre copiii cu amigdalite sau polipi beneficiaza de apiterapie si se vindeca 100%". Ceilalti trebuie sa suporte operatii pentru ca sufera si de alte afectiuni asociate.
STELUTA INDREI


Atentie la polen!

Principalul factor alergen care provoaca alergia de primavara este polenul florilor. Alergia este sezoniera, deci dureaza numai pe perioada florilor, dupa care dispare. „Pentru alergia de primavara este indicat tratamentul de desensibilizare generala, bazat pe melcalcin (contine miere, laptisor de matca si calciu) si tinctura de propolis. De asemenea, se aplica tratament local, constituit din picaturi de nas cu propolis, alifie si aerosoli cu propolis", recomanda medicul Corneliu Popovici.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă