x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Atentie la telecomanda!

Atentie la telecomanda!

22 Apr 2004   •   00:00

Filmele horror, stirile despre acte de violenta, desenele animate cu personaje malefice sunt mesaje negative care invadeaza viata oamenilor.

Pentru a va proteja contra acestor agresiuni trebuie sa selectati cu mare atentie programele audiovizuale, cartile sau modalitatile de petrecere a timpului liber. Mesajele violente pot avea grave repercusiuni asupra comportamentului indivizilor. „In interactiunea cu mediul inconjurator, noi ne comportam ca niste adevarate sisteme de rezonanta, deoarece orice informatie receptionata influenteaza si starea energetica, vibrationala a fiintei noastre", afirma dr. Mihaela Calin, medic de familie la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti.

Mintea si sufletul sunt in armonie

Specialistii au aratat ca, daca fiinta umana este expusa frecvent unor factori perturbatori, comportamentul se schimba. Medicul Mihaela Calin spune: „Mintea si sufletul omenesc se acordeaza precum un instrument, intrand in rezonanta cu vibratia la care ne conectam, si raspunde prin vibratii acordate la acelasi nivel. Asaltul informational venit asupra noastra isi lasa amprenta asupra felului de a fi, a gandi si a reactiona. Sunt semnalate situatii in care, de exemplu, dupa vizionarea unui film horror, unele persoane dezvolta simptome nevrotice sau tendinte agresive fata de semenii lor, mergand chiar pana la pulsiuni criminale, in situatia unui psihic labil".

„Esti ceea ce gandesti"

Puterea gandului este nemasurata, stiinta aratand ca suntem sau devenim ceea ce auzim, vedem sau aflam. „Este ca si cum ai privi afara printr-un geam curat si vei vedea lumina zilei insorite sau poti alege sa privesti printr-un geam foarte murdar si vei vedea totul gri. In acelasi mod, informatiile pozitive, imaginile frumoase pe care le primim ne pun intr-o stare de lumina, de gandire pozitiva, atragand de partea noastra tot ce este benefic. Pentru ca a gandi sanatos si frumos inseamna a dobandi pacea sufletului si a mintii si a deveni in cele din urma mai sanatos si trupeste", concluzioneaza medicul Mihaela Calin.

Steluta Indrei

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă