x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Campanie: Şansă la viaţă, şansă la noi amintiri

Campanie: Şansă la viaţă, şansă la noi amintiri

13 Oct 2009   •   00:00

Copiii cu malformaţii cardiace, care au avut şansa să fie operaţi la timp, pot fi recuperaţi integral şi pot duce o viaţă normală, este concluzia manifestării "Vreau să fiu", desfăşurată în cadrul campaniei "Şansă la viaţă, şansă la noi amintiri", lansată marţi.



Alături de "magicianul" Marian Râlea, prinţesele şi personajele din desenele animate, copiii au învăţat să meargă pe catalige, au cântat, au dansat şi s-au lăsat fermecaţi de maestrul iluzionist care le-a dezvăluit o lume în care orice este posibil.

Copiii care doresc să devină medici şi-au testat cunoştinţele şi au prescris leacuri Ursului bolnăvior, iar Vrăjitoarea a primit lecţii de bune maniere din partea celor mici care vor să fie profesori.
Păsărilă Lăţi Lungilă a avut nevoie urgent de un inginer iscusit pentru piciorul care i s-a defectat, iar Lupul Cântăcios a învăţat cântece în limba lupească de la viitorii cântăreţi.

Livia Dilă a venit să îşi retrăiască visurile din copilărie şi a încurajat-o pe micuţa Maria-Sophia să urce pe scena tuturor poveştilor, iar Bianca Brad a intrat în joc alături de fiul ei, Luca, şi a ajutat Pasărea Măiastră să zboare.

În acest an, campania sprijină înfiinţarea unei secţii de cardiochirurgie pediatrică la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Maria Sklodowska Curie" din Bucureşti. Secţia va avea o capacitate de a opera 200 de copii anual.
Un alt obiectiv al campaniei este informarea părinţilor, a medicilor de familie şi a specialiştilor, pentru depistarea precoce a malformaţiilor cardiace congenitale, în vederea diagnosticării timpurii şi iniţierii tratamentului adecvat.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă