x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Ce boli riști să iei când mergi la toaletă?

Ce boli riști să iei când mergi la toaletă?

26 Aug 2019   •   00:48
Ce boli riști să iei când mergi la toaletă?

Ne este teamă de toaletele publice, chiar dacă sunt aparent curate. Ne imaginăm milioane de microbi, gata să sară asupra noastră pentru a provoca gastroenterite și alte boli. Dar adevăratele pericole nu sunt neapărat cele pe care le credem…

Ce boli riști să iei când mergi la toaletă? Gastroenterita, fără îndoială!

Gastroenterita se poate lua la toaletă, asta e sigur. Virusul este prezent în scaun, iar dacă atingi cu mâinile colacul sau capacul de la toaletă este aproape inevitabil să nu te contaminezi. Pe de altă parte, dacă nu închidem capacul vasului de WC, după folosite, microbii se ridică în aer până la 25 de centimetri deasupra toaletei. Drept urmare, virusul se găsește pe butonul pentru jetul de curățare, pe pereții și colacul WC-ului, dar și în alte locuri, în funcție de configurația încăperii. Regula numărul 1 este, deci: spălați-vă pe mâini înainte și după folosirea vasului de toaletă!

Boli cu transmitere sexuală la toaletă? Nu!

Posibilitatea de a obține o infecție cu transmitere sexuală (ITS) la WC provoacă anxietate unora dintre persoane, care își imaginează că se pot îmbolnăvi de pe scaunul de toaletă.

Puteți sta pe tron ​​fără teamă. Virusii și bacteriile responsabile de ITS (cunoscute anterior sub numele de BTS) sunt transmise de la mucoasă la mucoasă. Astfel, este necesar să existe un contact intim și direct cu un partener infectat pentru a fi contaminat.

În plus, pentru cei care ar avea întotdeauna nevoie de reasigurare: germenii implicați în aceste infecții nu sunt rezistenți în aer liber. Ei pot supraviețui doar câteva minute în afara corpului uman. Nu puteți să luați boli cu transmitere sexuală stând pe vasul de toaletă.

Citește și 4 alimente pe care poți să le mănânci în ce cantitate vrei

Risc de moarte prematură pentru femeile cu circumferința taliei mai mare de 88 cm

Acupunctura lichidă regenerează organismul

Alergie la scaunul de WC

Poate nu vă vine să credeți, dar o astfel de alergie există. Este vorba, ........................

Citește mai departe AICI

×