x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Cinci boli care ţin de modul de viaţă

Cinci boli care ţin de modul de viaţă

13 Mar 2019   •   21:31
Cinci boli care ţin de modul de viaţă

Statisticile demonstrează că peste 60% dintre cancere sunt strâns legate de modul de alimentaţie. Asta nu înseamnă că tot ceea ce mâncăm dăunează sănătăţii. Pe primul loc în topul inamicilor organismului se află excesul de grăsimi, acestea contribuind, din plin, la apariţia unor afecţiuni.

1) Hipertensiunea arterială, cunoscută şi ca “ucigaşul tăcut”, afectează peste şapte milioane de români. “Este confirmat și de cardiologi faptul că hipertensivii sunt de trei ori mai expuşi riscului de a suferi un infarct miocardic. Statisticile arată că un bărbat care la vârsta de 35 de ani are valoarea tensiunii arteriale 145/95 mmHg, speranţa sa de viaţă scade cu peste…16 ani, spre deosebire de o persoană cu o valoare normală a tensiunii arteriale (140/90 mmHg). O valoare ridicată a tensiunii arteriale atacă majoritatea organelor, după un trasu “bine” stabilit: între 30 şi 35 de ani, hipertensiunea arterială (HTA) atacă inima ,creierul şi rinichii; între 45 şi 65 de ani, HTA afectează creierul, inima şi rinichii; peste 65 de ani, HTA acţionează direct asupra creierului, a inimii şi a rinichilor”, explică dr. Iordan.

2)  Cardiopatia ischemică sau boala coronariană afectează, mortal, fiecare al doilea bolnav cardiac. Specialiştii susţin că..............

Citește mai departe despre cele 5 boli care sunt povocate de modul de viață

×