Ciupercile, fasolea neagră, catofii dulci sunt alegeri bune în dieta din perioada Postului Crăciunului, dar dacă ești în căutare de alte surse de proteine vegetale, ai putea încerca lintea, scrie clicksanatate.ro.
Reduce nivelul de colesterol rău
Printre beneficiile principale ale lintei se numără normalizarea profilului lipidic, prin scăderea colesterolului din sânge şi a trigliceridelor. Reduce riscul de infarct şi de accident vascular cerebral, menţinând arterele „curate“.
Îți dă energie
Gustoasă şi plină de fibre. Iar calităţile lintei nu se opresc aici. Lintea este foarte bogată în molibden, un metal care face parte din structura unor enzime folositoare organismului uman.
Acesta arde grăsimile sanguine, ajută la formarea hemoglobinei sau îmbunătăţeşte metabolismul celular.
Lintea este recomandată mamelor care alăptează, sporeşte nivelul de energie al organismului şi creşte rezistenţa fizică la efort. Nu există contraindicaţii serioase pentru linte, însă este indicat ca dieta să nu se bazeze excesiv pe consumul acestei legume, pentru a nu se solicita prea mult aparatul digestiv.