PULSUL MEDICINEI
Una dintre cele mai des intălnite boli este hernia. Incearcă unii săracii să-şi apese umflătura din burtă, in zona buricului, pe unde mai să iasă o bucată de intestin, printr-un brău, cu o monedă apăsată tocmai pe zona herniei.
PULSUL MEDICINEI
Una dintre cele mai des intălnite boli este hernia. Incearcă unii săracii să-şi apese umflătura din burtă, in zona buricului, pe unde mai să iasă o bucată de intestin, printr-un brău, cu o monedă apăsată tocmai pe zona herniei. Că aşa făcea bunicul şi a scăpat de operaţie. Pănă la urmă insă, declararea unei hernii se face tot prin intervenţie chirurgicală, consolidăndu-se zona slabă a abdomenului cu o plasă care rămăne in peretele abdominal.
Hernia inseamnă ieşirea unor organe mobile din abdomen printr-un sac de hernie. Hernia apare intr-o zonă slabă, de exemplu: in regiunea orificiului ombilical sau in zona inghinală traversată de canalul inghinal. Hernia apare şi pe un traseu reformat, adică există dinainte o zonă slabă a ţesuturilor. Ca exemplu este zona slabă rămasă in urma coborării testiculului in viaţa uterină. La unii oameni, acest drum de coborăre a testiculului nu se inchide sau se inchide parţial şi prin acest loc slab se "umflă" hernia. O altă categorie sunt eventraţiile. Este vorba tot de ieşirea unor organe din abdomen prin zone slabe şi traiectorii apărute fie prin lovituri, fie prin unele boli ale nervilor periferici din pereţii abdominali, fie in urma unor operaţii.
Citește pe Antena3.ro