x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Combateţi ridurile prin metode naturale

Combateţi ridurile prin metode naturale

26 Mai 2012   •   21:00
Combateţi ridurile prin metode naturale

Numeroase produse antiimbatranire pretind ca “sterg' ridurile si fac pielea sa arate cu multi ani mai tanara. Unele dintre aceste afirmatii reprezinta reclame exagerate, dar exista dovezi suficiente ca produsele care contin acizi naturali (acizi albfa sau beta hidroxi) pot elimina in mod real ridurile fine sau petele brune, cel putin temporar. Ele actioneaza prin exfolierea straturilor superficiale ale pielii si pot chiar stimula producerea de colagen, care creste volumul pielii, o face sa arate mai moale si mai proaspata, spune dr. Lisa Kates, un cunoscut dermatolog.

Acizii alfa hidroxi sunt prezenti in solutii hidratante, creme pentru ochi si multe alte produse. Intre ingredientele care trebuie cautate pe etichete se numara si acidul glicolic (derivat din trestia de zahar), acidul lactic (din lapte), acidul tartaric (din grepfrut), acidul citric (din citrice), acidul malic (din mere) si acidul mandelic (din nuci). Puteti cauta produse care contin acid salicilic, care este un acid beta hidroxi. In cazul femeilor cu piele sensibila, unele dintre aceste produse pot fi iritante.

Folositi initial un produs usor.

Produsele eliberate fara prescriptie medicala pot contine concentratii de acizi de pana la 10%, in timp ce variantele mai puternice, de obicei disponibile doar cu prescriptie medicala, au concentratii de pana la 30%, precizeaza dr. Ira Davis, conferentiar de dermatologie la o facultate de medicina de varf. Acizii pot fi iritanti, asa ca eeste o idee buna sa incepeti cu un produs cu o concentratie mai mare, daca aveti nevoie. Aveti rabdare. Poate dura 6 pana la 8 saptamani pentru a observa o schimbare.

Produsele care contin acizi alfa si beta hidroxi fac pielea mult mai sensibila la razele Soarelui, deoarece stratul superficial al pielii se subtiaza, ceea ce permite unei cantitati mai mari de radiatie ultravioleta sa patrunda. Desi alti factori, cum ar fi cantitatea de melanina, influenteaza tendinta pielii de a reflecta sau absorbi razele nocive, este esentiala folosirea unui ecran de protectie solara si evitarea expunerii excesive la Soare atunci cand folosesc aceste produse. Ecranele solare fara restante chimice, cum ar fi acelea fara dioxid de titaniu sau oxid de zinc, pot reprezenta cea mai buna alegere, deoarece alte ingrediente din compozitia ecranelor solare pot irita tegumentele.

Folositi furfuriladenina. Este un compus vegetal care hidrateaza pielea, iar cercatatorii sugereaza ca poate ameliora ridurile fine si chiar uniformiza nunanta pielii. Cautati produsele care contin N6 – furfuriladenina sau kinetina (denumirea chimica). Almay Kinetin este una dintre marcile care contin aceasta substanta.

Incercati un produs mai puternic. Produsele antiimbatranire fara prescriptie medicala au, de obicei, o concentratie atat de scazuta, incat beneficiile pot fi minime. Pentru a modifica structura pielii, probabil ca doriti sa incercati o reteta cu produse care contin tretinoin, cum ar fi Retinova sau Retin-A. Aceste medicamente au fost studiate timp de mai multe decenii, iar un studiu clinic excelent a aratat ca stimuleaza structura si functiile pielii. Ele intensifica producerea de colagen, depigmenteaza petele brune, elimina celulele moarte, diminueaza ridurile fine si amelioreaza consistenta si culoarea in general.

Produsele cu tretinoin pot usca sau irita pielea, asa ca incepeti usor, folosind-o doar doua sau trei seri pe saptamana si crescand frecventa cu cate o seara, in functie de toleranta.

×