LA STOMATOLOG
IOANA FLORESCU - Medic stomatolog
Aparate dentare
Tratamentele preventive (pana la varsta de 6 ani) sunt dificile, cooperarea cu pacientii fiind destul de greu de stabilit, de aceea se impune controlul de specialitate obligatoriu in jurul varstei de 6 ani. Este varsta la care se poate intercepta anomalia dento-maxilara, se pot face previziuni legate de concordanta intre dezvoltarea maxilarelor si dimensiunea dintilor definitivi, previziuni de crestere.
Citește pe Antena3.ro
In concluzie, trebuie retinut ca rezultatele tratamentelor ortodontice nu depind de varsta, dar depind mult de cooperarea si de constiinciozitatea pacientilor.
SFATUL MEDICULUI
|
In general, igiena orala este foarte importanta. Dar in timpul tratamentelor ortodontice regulile igienei orale trebuie strict respectate, deoarece in cazurile in care este deficitara poate compromite rezultatul interventiilor prin aparitia unor afectiuni dentare si parodontale severe.
|
STIRI
| |
CHIRURGIA ORALA. Prin aceasta metoda sunt tratate bolile dentare persistente care nu sunt remediate prin metode stomatologice curente. De asemenea, se apeleaza la chirurgie orala in situatia dintilor irecuperabili, dar care, prin pastrarea lor, ar putea cauza complicatii grave. In aceste cazuri, diagnosticul si terapia sunt rezultatul conlucrarii dintre medicul stomatolog si medicul chirurg.
EVOLUTIE. Imediat dupa venirea pe lume, alveolele dentare sunt deja pregatite sa gazduiasca dintii de lapte. Intre a 6-a si a 9-a luna de viata apar primii dinti de lapte. Dupa aceea, se definitiveaza radacinile. Pana la a 24-a luna de viata sunt formati toti cei 20 de dinti ai danturii de lapte. Dupa aparitia primului dinte de lapte, copilul trebuie sa se obisnuiasca treptat cu igiena dintilor de exemplu printr-un indepartar delicat cu varful din vata. Igiena bucala este cheia care ar putea rezista toata viata. TRATAMENT. Fara indoiala ca pierderea unui dinte necesita tratament imediat, nu numai din ratiuni estetice, dar si din ratiuni medicale. Numai un tratament corespunzator poate reda un contact natural intre dintii antagonisti si cei vecini, cat si o imbunatatire a calitatii vietii dintilor. Tratamentul edentatiei trebuie efectuat individual, in functie de timpul necesar vindecarii. Medicul dumneavoastra apreciaza starea dintilor si a gingiilor, incluzand aceste informatii in planul de tratament. IMPLANTUL DENTAR. Este o metoda moderna ce presupune manevre deosebit de complexe. El presupune implantarea unor radacini artificiale in oasele maxilare, care reprezinta baza de protezare prin punti si coroane ceramice. Astfel se obtine o protezare fixa. |