x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Crucea Roşie/ Primul ajutor la pelerinajul de la Patriarhia Română

Crucea Roşie/ Primul ajutor la pelerinajul de la Patriarhia Română

22 Oct 2009   •   00:00

Crucea Roşie Română va acorda servicii de prim ajutor pelerinilor care vor veni în perioada 23-28 octombrie la Patriarhia Română să cinstească Moaştele Cuviosului Dimitrie cel Nou Basarabov.



În acest sens, pe Dealul Mitropoliei vor fi amplasate 3 corturi de Cruce Roşie deservite de 75 de voluntari. Asistenţa premedicală va fi asigurată 24 de ore din 24 pe toata durata pelerinajului. Voluntarii Crucii Roşii vor patrula în toată zona pentru a depista cazurile ce necesită primul ajutor: probleme cardiace acute, căderi de calciu şi crize de epilepsie, până la probleme biliare, fibrilaţii, hipertensiune / hipotensiune arterială, pierderi de sarcină, iar lista poate continua. De asemenea, vor fi distribuite peste 5.000 de ceaiuri calde pe timpul nopţii, iar ziua aproximativ 15.000 de pahare de apă.

Crucea Roşie Română îi sfătuieşte pe credincioşii care vor inunda Dealul Mitropoliei ca, în cazul în care urmează un tratament, să aibă la îndemână medicamentele prescrise. De asemenea, din cauza temperaturilor scăzute care sunt anunţate pentru acea perioadă, pelerinii sunt sfătuiţi să se îmbrace corespunzător.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă