x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei De ce azilul este o soluție bună, în prezent,  pentru seniori?

De ce azilul este o soluție bună, în prezent,  pentru seniori?

02 Sep 2022   •   13:59
De ce azilul este o soluție bună, în prezent,  pentru seniori?

Bătrânețea este o fază a vieții prin care trecem cu toții și la care inevitabil, cei dragi ai noștri ajung, pe măsură ce noi ne maturizăm. O dată cu trecerea timpului, lucrurile pot fi greu de gestionat, atât pentru senior, indiferent că vorbim despre părinții sau bunicii noștri, dar și pentru noi.

De cele mai multe ori, timpul pare insuficient pentru a ne ocupa de propria viață, propria familie, propriile activități, cu atât mai puțin a le acorda seniorilor din viața noastră atenția și grija de care au nevoie.

            Cu toate că bătrânețea nu trebuie să fie neapărat o perioadă cu boli, ea poate veni la pachet cu singurătate sau lipsa socializării.

Cu atât mai mult, aceasta devine dificilă pentru persoanele care au nevoie de îngrjire medicală sau nu se mai pot angrena în anumite activități de bază, care să le asigure necesitățile zilnice, precum hrana sau igiena personală.

Totuși, înainte de a alege un azil pentru seniori drag ție, asigură-te că acesta oferă toate aceste lucruri și că părinții sau bunicii tăi au parte de cele mai bune condiții și de o îngrijire cu adevărat de calitate.

            Iată deci, ce un azil de bătrâni este o soluție bună în prezent, pentru seniori.

           

Scapă de singurătate și socializează

            Singurătatea este principalul motiv pentru care seniorii pot ajunge la depresie și la alte afecțiuni.

Datorită faptului că nu mai au activități ca înainte, mulți dintre prietenii lor nu mai sunt și familia este, în general departe sau ocupată pentru a le oferi timp, aceștia se confruntă cu singurătatea, care îi pune foarte mult în pericol, la nivel emoțional și fizic.

            Într-un azil aceștia au alături oameni cu care pot interacționa, nu mai sunt singuri, sau chiar sunt angrenați în anumite activități alături de personalul specializat. 

Acest lucru este benefic chiar și pentru un senior care nu are neapărat nevoie de o îngrijire medicală ci are nevoie doar să nu se mai simtă singur.

           

            Seniorul este monitorizat permanent

            Indiferent de afecțiunile sau bolile cu care se confruntă un senior sau dacă este sănătos, înaintarea în vârstă poate veni cu anumite predispoziții.

Așadar este bine să alegi un camin de batrani in Timisoara sau un azil, unde seniorul drag ție, să fie în siguranță, chiar și atunci când tu nu îi poți fii alături.

Într-un azil de bătrâni sau un cămin de bătrâni acesta este monitorizati permanent de personalul specializat și li se oferă serviciile necesare, în funcție de starea de sănătate a fiecăruia.

 

Asigură servicii medicale constante

Pentru acei seniori care au anumite afecțiuni, trebuie să urmeze anumite tratamente sau să aibă parte de o atenția medicală mai deosebită, într-un azil de bătrâni acest lucru se oferă, în mod constant. Astfel, seniorul drag ție este îngrijit de oameni specializați care se asigură că tratamentul este urmat la timp și i se oferă îngrijirea medicală de urgență în caz de nevoie.

Dacă un senior care are nevoie de astfel de servicii rămâne singur, viața acestuia poate fi pusă în pericol.

 

            Oferă o dietă sănătoasă sau personalizată

            Faptul că anumite afecțiuni pot cere o dietă personalizată care poate fi urmată mai greu de către un senior, în cadru unui azil sau a unei case de bătrâni, el poate avea parte de aceste lucruri.

Mai mult, anumite persoane nu își pot asigura o dietă sănătoasă acasă, fie din cauza anumitor boli sau afecțiuni, fie din cauza vârstei sau a bugetului redus.

Viața de senior nu trebuie să fie una de lipsă, din contră. Calitatea vieții lui poate fi foarte bună într-un astfel de loc, unde i se va oferi tot ce are nevoie chiar și atunci când tu nu îi poți acorda timp.

 

I se asigură igiena corespunzătoare și nevoile de bază

De foarte multe ori, seniorii care rămân singuri, nu mai au o igienă de bază sau nu mai reușesc să își asigure nevoile de bază într-un mod normal, în special atunci când vorbim despre anumite afecțiuni sau boli. Acest lucru îi poate afecta pe termen lung și le poate agrava atât starea emoțională cât și cea fizică.

În cadrul unui azil, fiecărui senior îi sunt asigurate aceste lucruri, astfel că acesta se poate bucura de viață chiar dacă nu mai locuiește în propria casă.

           

 

           

           

           

×