x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Europenii nu cred în prezervativ!

Europenii nu cred în prezervativ!

de Magda Marincovici    |    03 Mar 2010   •   00:00
Europenii nu cred în prezervativ!
Sursa foto: Thinkstock/

Un studiu efectuat în cinci ţări din Uniunea Europeană relevă faptul că doar 35% dintre persoanele chestionate folosesc prezervativul la fiecare raport sexual.



Informaţia este transmisă printr-un comunicat recent privind rezultatele sondajului Manix care vizează comportamentele şi tendinţele sexuale, realizat de Entertainment media research (online) în Ungaria, Franţa, Anglia, Polonia şi Italia. 48% dintre francezi mărturisesc că nu le place deloc prezervativul din cauza latexului, invocându-se un posibil episod de alergie.

23% dintre aceiaşi francezi nu s-au sfiit să recunoască faptul că au făcut deja dragoste în locuri publice, în top plasându-se parcurile. În procent asemănător au declarat că au avut deja raporturi sexuale cu colegul de birou şi 25% au experimentat actul sexual virtual. Iar 18% spun că au filmat povestea lor de dragoste. Comparativ cu o frecvenţă de 6,5 partide de sex pe lună în cazul britanicilor, francezii se plasează pe primul loc, cu 8,4 raporturi lunar. 73% dintre persoanele chestionate "recunosc necesitatea de a folosi prezervativul cu scopul de a se proteja de infecţiile cu transmitere sexuală".

Totuşi, prezervativul este considerat, la ora actuală, în unanimitate, cel mai eficient şi mai ieftin mijloc de protejare contra infecţiilor cu transmitere sexuală: de la HIV/ SIDA, hepatita B, herpesul genital până la blenoragie şi alte boli. Evident, specialiştii au încercat să afle care este explicaţia acestei reticenţe manifestate faţă de prezervativ, chiar dacă în joc este sănătatea, chiar dacă persoanele chestionate sunt locuitori ai unui spaţiu geografic cu un anumit nivel de educaţie.

Răspunsurile arată că 57% dintre europenii incluşi în studiu afirmă că ar utiliza prezervativul cu condiţia ca acesta să nu diminueze senzaţia naturală proprie acestui act. În acest sens, este pregătită lansarea unui nou tip de prezervativ care tocmai acest aspect îl face deosebit de celelalte. Este o inovaţie care i-ar putea încânta mai mult pe partenerii de sex să nu pornească în această poveste fără prezervativ.

×