x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Femeile care lucrează în ture de noapte, risc crescut pentru boli de inimă sau cancer

Femeile care lucrează în ture de noapte, risc crescut pentru boli de inimă sau cancer

28 Iul 2018   •   16:13
Femeile care lucrează în ture de noapte, risc crescut pentru boli de inimă sau cancer

Lucrul in tura de noapte este legată de o serie de probleme de sanatate, de la boli de inima la obezitate, la tulburari de somn-si chiar cancer. Cercetătorii descoperit că femeile care lucrează în tura de noapte prezintă un risc mai mare cu 19% de a dezvolta cancer, comparativ cu femeile care nu lucrează pe timp de noapte.
Studiul a fost publicat în Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention, publicația Asociației Americane pentru cercetarea cancerului, citat de cotidianul Time.
Cand cercetatorii au analizat mai atent tipurile de cancer care apar în mod frecvent la femei, au descoperit ca femeile care au lucrat ture de noapte pentru perioade mai lungi de timp, prezintă un risc cu 41% mai mare pentru a dezvolta cancer de piele, risc cu 32% mai mare pentru cancerul de san si un risc cu 18% mai mare pentru cancer la sistemul digestiv, comparativ cu femeile care nu au lucrat ture de noapte.
Cel mai mare procent s-a înregistrat în cazul asistentelor medicale care lucrează în ture de noapte. Riscul de a dezvolta cancer de san in cazul asistentelor care au lucrat în ture de noapte pe termen lung a fost cu 58% mai mare decat în cazul asistentelor medicale care nu au avut schimburi de noapte.Pentru fiecare cinci ani de munca în schimburi de noapte, riscul de a dezvolta cancer la san, de exemplu, crește cu 3,3%. Cu cât munca în ture de noapte se întinde pe o perioadă mai lungă, cu atât crește și riscul de a dezvolta o formă de cancer.
Există mai mulți factori care expun lucratorii in schimburi de noapte la un risc mai mare pentru a dezvolta anumite tipuri de cancer, respectiv:..............................

Citește mai departe despre factorii care cauzează apariția cancerului la femeile care lucrează în ture de noapte

 

×