x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Grupele de sânge: Ce nu știi despre tine în funcție de ce grupă sangvină ai

Grupele de sânge: Ce nu știi despre tine în funcție de ce grupă sangvină ai

17 Iun 2017   •   07:34
Grupele de sânge: Ce nu știi despre tine în funcție de ce grupă sangvină ai

Deși este făcut din aceleași elemente de bază, nu tot sângele este similar. De fapt, există opt tipuri de sânge diferite, care sunt determinate de prezența sau absența anumitor antigene - substanțe care pot declanșa un răspuns imun dacă sunt străine organismului.


Grupul de sânge depinde de antigenele care apar pe suprafața celulelor roșii din sânge. Modificările genetice, pe care le moșteniți de la părinți, determină care antigene sunt prezente pe celulele roșii ale sângelui.

Sângele este alcătuit din globule roșii, globule albe și trombocite într-un lichid numit plasmă. Grupul de sânge este identificat prin anticorpi și antigeni în sânge.

Anticorpii sunt proteine găsite în plasmă. Sunt parte din apărarea naturală a corpului tău. Ei recunosc substanțe străine, cum ar fi germenii, și vă avertizează sistemul imunitar, care le distruge.

Antigenii sunt molecule de proteine găsite pe suprafața celulelor roșii din sânge.

Tipurile de sânge au fost descoperite în 1900 și 1901 la Universitatea din Viena de Karl Landsteiner, în încercarea de a afla de ce transfuziile de sânge cauzează uneori moartea și alteori salvează un pacient.

În 1930, Karl Landsteiner a primit cu întârziere Premiul Nobel pentru descoperirea tipurilor de sânge. (PM)

Grupele de sânge: Ce nu știi despre tine în funcție de ce grupă sangvină ai

Grupele de sange umane sunt impartite in patru categorii, fiecare dintre ele dezvaluind o multime de lucruri despre posesorii grupelor sangvine respective.

Grupele de sange iti pot spune ce mancare e cea mai potrivita pentru tine, ce exercitii fizice iti sunt recomandate si chiar cum erau stramosii tai.

Iata ce spun grupele de sange despre tine:.................................

Citeste mai departe AICI

×