x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    29 Aug 2007   •   00:00
CANCER. Ministerul Sănătăţii Publice a elaborat proiectul privind restructurarea şi reorganizarea sistemului naţional de oncologie in vederea alinierii la standardele şi recomandările Reţelei Europene a Registrelor de Cancer. Potrivit proiectului supus dezbaterii publice pe site-ul MSP, a fost aprobată constituirea la nivel regional a bazelor de date care cuprind evidenţele bolnavilor de cancer. Astfel, vor fi create opt registre regionale de cancer.


TEST GRATUIT. Orice persoană - fumătoare sau nefumătoare, copil sau adult - care este expusă fumatului activ sau pasiv poate afla in mai puţin de două minute dacă este intoxicată cu monoxid de carbon (CO). Un test rapid, simplu şi gratuit va putea fi făcut de oricine trece astăzi pe la cortul "Help" din Piaţa Universităţii. Această acţiune se inscrie in campania "Help - pentru o viaţă fără tutun", primul eveniment din Romănia de testare a nivelului de CO din plămăni.


FERTILITATE. Băieţii născuţi de femei supraponderale sau obeze pot avea la maturitate probleme de fertilitate. Cercetătorii de la Universitatea Aarhus din Danemarca au descoperit că sperma băieţilor născuţi de mame care suferă de obezitate este de calitate inferioară. Specialiştii cred că este posibil ca nivelul ridicat de estrogen, asociat cu supraponderalitatea, să influenţeze negativ dezvoltarea organelor sexuale ale fătului de sex masculin.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă