x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    30 Aug 2007   •   00:00
ADEVERINŢE. Aproximativ 3.500 de medici, dentişti şi farmacişti au solicitat Ministerului Sănătăţii Publice (MSP) eliberarea certificatelor prin care studiile efectuate in Romănia sunt recunoscute in alte state europene. Au fost inregistrate 2.600 de cereri prin care asistenţii medicali şi moaşele solicitau adeverinţe de conformitate, care să le ateste pregătirea profesională. Potrivit MSP, doar o parte dintre cadrele medicale respective lucrează in afara ţării, celelalte solicită adeverinţele in eventualitatea unei oportunităţi de a lucra in ţările UE.


ALZHEIMER. Medicamentele care scad nivelul colesterolului pot preveni dezvoltarea bolii Alzheimer, a demenţei şi a pierderilor de memorie, informează telegraph.co.uk. Cercetătorii de la Universitatea Washington din Seattle au descoperit, in urma unor analize de ţesut cerebral, că statinele impiedică depunerea in creier a unor plăci de proteine responsabile pentru boala Alzheimer.


RADIOACTIVITATE. La 20 de ani după accidentul nuclear de la Cernobil, peştii şi ciupercile din unele regiuni ale Finlandei sunt incă toxice, arată un raport al Autorităţii finlandeze pentru siguranţa alimentară. Cantitatea maximă de deşeuri radioactive provenite de la Cernobil a fost depăşită in cazul a 20% dintre peşti şi 50% dintre ciupercile comestibile din regiunea Vammala (la 230 km nord-vest de Helsinki).

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă