x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    31 Aug 2007   •   00:00
TALOANE. Conducerea Casei de Asigurări de Sănătate Bucureşti solicită returnarea taloanelor incorecte care au fost distribuite prin Programul naţional de evaluare a stării de sănătate. Au obligaţia să returneze talonul cetăţenii care constată că CNP-ul nu corespunde celui din actul de identitate, că numele nu este cel corect sau că talonul este destinat unei persoane din familie sau unei persoane care a locuit la aceeaşi adresă, dar era decedată la data primirii talonului.


COPII. Bărbaţii care doresc mulţi copii trebuie să-şi caute partenere cu şase ani mai tinere, arată un studiu efectuat la Universitatea din Viena. Cercetătorii au utilizat date colectate in ultimii 55 de ani in registrele naţionale ale Suediei, unde s-a ţinut evidenţa numărului de naşteri intr-un cuplu şi a vărstei părinţilor. Bărbaţii şi femeile care au avut parteneri cu vărsta potrivită au avut in medie 2,2 copii, faţă de media de 2,1 copii avuţi de cuplurile in care părinţii aveau aceeaşi vărstă.


CIOCOLATĂ. Dependenţa de ciocolată produce aceleaşi modificări in creier ca şi dependenţa de droguri. Unele zone ale creierului se activează mai mult la persoanele mari amatoare de ciocolată decăt la persoanele care nu au poftă de acest aliment dulce. Aceste rezultate au fost obţinute la Universitatea Oxford, după ce cercetătorii au investigat prin rezonanţă magnetică nucleară creierul a opt persoane dependente de ciocolată.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă