x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    03 Sep 2007   •   00:00
COPII. Centrul Naţional de Sănătate Mintală şi UNICEF au inceput să lucreze la o strategie naţională de dezvoltare a serviciilor de sănătate mintală pentru copiii cu vărsta cuprinsă intre 0 şi 7 ani. Potrivit OMS, unu din cinci copii are o problemă de sănătate mintală. Proiectul vizează elaborarea unui ghid pentru profesioniştii din domeniu, realizarea unei broşuri informative pentru părinţii copiilor cu probleme de sănătate mintală, formarea a 54 de profesionişti (psihologi educaţionali, educatori, psihiatri, psihologi clinicieni, asistenţi sociali, medici de familie şi medici pediatri) din Bucureşti, Oradea şi Timişoara.


DIABET. In lume există 270 de milioane de bolnavi de diabet şi 300 de milioane de persoane care au prediabet. In Romănia, peste 10% dintre romăni au prediabet, a declarat dr Maria Moţa, şeful Clinicii de Diabet de la Spitalul de Urgenţă din Craiova. In ţara noastră, la un pacient diagnosticat cu diabet există incă unul care are diabet fără să ştie, iar 80%-90% dintre pacienţii care suferă de diabet au fost sau sunt obezi.


MENOPAUZĂ
. Femeile care fumează sunt predispuse riscului de a ajunge mai devreme la menopauză, avertizează un studiu efectuat la Universitatea din Oslo. Fumătoarele sunt de asemenea predispuse la osteoporoză, afecţiuni cardiovasculare. Dacă femeile se lasă de fumat inainte de 35 de ani, riscurile instalării precoce a menopauzei scad considerabil.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă